Info

ROUTE

ADRES

Kingsland Festival Amsterdam vindt plaats in en rond de Amsterdam RAI. Voor de exacte locatie en hoe daar te komen kun je Google Maps raadplegen. De entree van Kingsland Festival Amsterdam bevindt zich aan de zijde van de Wielingenstraat (entree M).

ROUTEBESCHRIJVING

Trein:

Let op: Station ‘Amsterdam RAI’ is op Koningsdag gesloten.

Tijdens Koningsdag geldt de Oranje dienstregeling. De NS zet extra lange treinen in, waardoor een stop bij ‘Amsterdam RAI’ niet mogelijk is. De trein maakt wel een stop op station ‘Amsterdam Zuid’, waarvandaan de RAI te voet ook goed bereikbaar is. Volg vanaf dit station de borden KINGSLAND RAI. Het is belangrijk om je reis goed te plannen en goed voorbereid te zijn; koop dus nu vast online het Oranje Retour met korting. Voor meer informatie raadpleeg de NS Reisplanner en ns.nl/koningsdag

Tram, metro en bus:

Reis je per tram, metro of bus, dan kun je het beste uitstappen bij de haltes ‘Station Zuid’, ‘Dintelstraat’ of ‘Europaplein’. Volg vanaf de haltes de borden KINGSLAND RAI.

Kijk voor actuele vervoersinformatie en de haltetijden van tram, bus en metro op www.gvb.nl of raadpleeg www.9292ov.nl voor de goede verbindingen.

Fiets:

De makkelijkste, snelste en goedkoopste manier van reizen is natuurlijk de fiets. Bovendien heb je geen extra reiskosten en kun je alvast de beentjes lekker opwarmen voor het festival. De fietsroute wordt duidelijk aangegeven. Volg hierbij de aanwijzingen van de verkeersbegeleiders.

EVENT TRAVEL

Wil je niks van het festival missen en van begin tot het eind aanwezig zijn? Reis dan naar Kingsland Amsterdam met georganiseerd busvervoer aangeboden door Event Travel. Ze bieden veel verschillende opstapplaatsen aan door heel Nederland. De bussen van Event Travel vertrekken pas na afloop van het festival dus je hebt lekker lang de tijd om van het festival te genieten.

PARKEREN

Je kan parkeren bij P3. Houd er wel rekening mee dat er beperkte parkeergelegenheid is. We adviseren iedereen daarom om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. De kosten voor het parkeren zijn €18 en tickets kunnen hier online besteld worden.

TAXI + KISS&RIDE

Op P5 is een voorziening voor ‘Kiss & Ride’ en hier kun je je ook met de taxi laten afzetten. Wil je weer met de taxi terug, dan is er op de Wielingenstraat (bij de hoofdentree) tussen 18:30-21:30 uur een taxi standplaats. Buiten deze tijden om kan je voor de dichtstbijzijnde taxistandplaats het beste naar Station Zuid. We kunnen niet garanderen dat hier ook taxi’s zijn, gezien de vele feesten, gewijzigde routes en drukte door de grote vraag naar taxi’s. P5 dient ook als parkeerplaats voor touringcars. De kosten voor parkeren zijn €45 (beperkt aantal plekken beschikbaar). 

© 2018 KINGSLAND FESTIVAL