Info

ROUTE

ADRES

Kingsland Festival Amsterdam vindt plaats in en rond de Amsterdam RAI. Voor de exacte locatie en hoe daar te komen kun je Google Maps raadplegen. De entree van Kingsland Festival Amsterdam bevindt zich aan de zijde van de Wielingenstraat (entree M).

ROUTEBESCHRIJVING

Pendelbus:

Kom je met de pendelbus vanuit Hoorn of Alkmaar? Je bus vertrekt om 12:00!

Alkmaar: De bussen vertrekken om 12:00 vanaf de voorzijde van het station (voor de Albert Heijn).  Zorg dat jij er om 11:30 bent en neem een ID mee! Te laat = GEEN BUS

Hoorn: De bus vertrekt om 12:00 vanaf de voorzijde van het station (Stationsweg 1).  Zorg dat jij er om 11:30 bent en neem een ID mee! Te laat = GEEN BUS

De bussen vertrekken om 20:15 weer vanaf Kingsland Amsterdam (zelfde plek als waar je bent afgezet), zorg dus dat je op tijd bent!!!

Trein:

Let op: Station ‘Amsterdam RAI’ is op Koningsdag gesloten.

Tijdens Koningsdag geldt de Oranje dienstregeling en hiervoor zet de NS zet extra lange treinen in, waardoor een stop bij ‘Amsterdam RAI’ niet mogelijk is. De trein maakt wel een stop op station ‘Amsterdam Zuid’, waarvandaan de RAI te voet ook goed bereikbaar is. Volg vanaf dit station de borden KINGSLAND RAI. Het is belangrijk om je reis goed te plannen en rekening te houden met de nieuwe dienstregeling. Voor meer informatie raadpleeg de speciale NS Koningsdag website. Laad voordat je vertrekt genoeg saldo op je OV-chipkaart.

Tram, metro en bus:

Reis je per tram, metro of bus, dan kun je het beste uitstappen bij de haltes ‘Station Zuid’, ‘Dintelstraat’ of ‘Europaplein’. Volg vanaf de haltes de borden KINGSLAND RAI.

Kijk voor actuele vervoersinformatie en de haltetijden van tram, bus en metro op www.gvb.nl of raadpleeg www.9292.nl.

Fiets:

De makkelijkste, snelste en goedkoopste manier van reizen is natuurlijk de fiets. Bovendien heb je geen extra reiskosten en kun je alvast de beentjes lekker opwarmen voor het festival. De fietsroute wordt duidelijk aangegeven. Volg hierbij de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

PARKEREN

Je kan parkeren bij P3. Houd er wel rekening mee dat er beperkte parkeergelegenheid is. Je kan hier alvast online een parkeerkaart kopen. We adviseren iedereen daarom om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets.

TAXI + KISS&RIDE

Op P5 is een voorziening voor ‘Kiss & Ride’ en hier kun je je ook met de taxi laten afzetten. Wil je weer met de taxi terug, dan is er op de Wielingenstraat (bij de hoofdentree) tussen 18:30-21:30 uur een taxistandplaats. Buiten deze tijden om kan je voor de dichtstbijzijnde taxistandplaats het beste naar Station Zuid. We kunnen niet garanderen dat hier ook taxi’s zijn, gezien de vele feesten, gewijzigde routes en drukte door de grote vraag naar taxi’s. P5 dient ook als parkeerplaats voor touringcars. De kosten voor parkeren zijn €45 (beperkt aantal plekken beschikbaar).

BUSVERVOER

Wil je niks van het festival missen en van begin tot het eind aanwezig zijn? Reis dan naar Kingsland Amsterdam met georganiseerd busvervoer aangeboden door Partybussen. Ze bieden veel verschillende opstapplaatsen aan door heel Nederland. Om de sfeer er extra in te krijgen staat de muziek aan en mag je zelf twee consumpties mee nemen.

© 2020 KINGSLAND FESTIVAL
DEEL OF SHARE DE BERICHTEN

Om nieuwsberichten te kunnen delen of sharen moet je eerste even inloggen met Facebook.